BREUSS-MASSAGEbreusmassage3

Wilt u de pijn in uw rug verminderen?

Breuss massage richt zich op de gehele wervelkolom met name de tussenwervelschijven. Dit is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde in Duitsland de manuele tussenwervelschijf massage. Hij gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Tussenwervelschijven kunnen wel hun kwaliteit verliezen, en kunnen in een betere conditie worden gebracht.

Deze fijngevoelige rugmassage van de wervelkolom leidt het herstel van verwaarloosde tussenwervelschijven in en is een van de beste oplossingen voor veel problemen aan de ruggenwervels, vooral in de onderrug. De massage geeft ontspanning wat belangrijk is voor genezing. Klachten die te behandelen zijn met deze specifieke massage zijn pijn ten gevolge van osteoporose, acute ischias, rugklachten met uitstraling naar de benen en correctie van de ruggenwervels.
Ter ondersteuning bij een zittend beroep of lange ritten in de auto, is aandacht voor uw rug erg belangrijk. De Breuss Massage is een hele rustige therapeutische rugmassage, die psychische en lichamelijke blokkades goed kan oplossen. De massage mag niet pijnlijk zijn.

 

De massage wordt met de handen uitgevoerd. Als eerste kijk ik of er iets bijzonders aan de rug te zien is. Dit kan een verdikking zijn of een verhoging van een schouderblad, hier hoeft u geen klachten van te hebben. Dan ga ik wervels aftasten, zodat u aan kunt geven waar de pijn of gevoelige plaats zich bevind. Na het opbrengen van weinig Breussmassageolie ga ik met lichte strijkbewegingen ontspannen masseren. Na de ontspanning ga ik met speciale grepen de ruggenwervels strekken, zodat de tussenwervelschijven zich kunnen gaan herstellen.
Er wordt nu ruim olie over uw rug aangebracht en wordt de wervelkolom opnieuw gestrekt. Nu ga ik de wervelkolom tussen twee vingers masseren, om ruimte te creëren tussen de wervels zodat de tussenwervelschijven en zenuwen ook hun ruimte krijgen. Nadat er nogmaals olie over de gehele wervelkolom is aangebracht, wordt er een stukje zijdepapier over de wervelkolom gelegd om de speciale olie diep in het weefsel te laten inwerken. Dit kan als verwarmend ervaren worden. Hier komt de handdoek overheen waarop ik mijn handen nog even op uw wervelkolom neer leg. Na enkele minuten sluiten we de massage af met papier verwijderen om uw onderrug na te masseren.

Voor de Breuss massage is een beenlengtecontrole en correctie mogelijk volgens Dorn therapie.

Behandeling duurt circa 50 minuten uw investering € 45,00

© 1997 - Copyright La Pivoine | Privacyverklaring | Contact