Bij voeding denkt u waarschijnlijk aan eten!

Veel mensen staan er niet bij stil dat hun lichaam ook op andere manieren gevoed wordt. Denk aan voldoende nachtrust,  liefde, geluk, meditatie, Qi-gong, ontspanning en ja, natuurlijk ook gezonde voeding!

Het lichaam haalt hier energie en stoffen uit die nodig zijn om onze cellen en weefsels te vernieuwen. Om uw stralende en strakke huid zoveel mogelijk te behouden. En vanzelfsprekend ook om gezond en vitaal te blijven.

Voeding

Vele lichamelijk ongemakken zijn voeding gerelateerd. Denk aan vermoeidheid, hoofdpijn, suikerziekte en weinig energie. Wilt u meer weten over voeding en uw gezondheid en wat dit voor u kan betekenen? Of wilt u dat we samen eens kritisch kijken naar uw voedingspatroon?  Neem dan snel contact op.

 

In het westen kijken we naar de samenstelling van producten. Naar de hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en vitaminen. Afhankelijk van de samenstelling zeggen we dat een voedingsmiddel of product goed of slecht is. Vanzelfsprekend heeft uw lichaam deze stoffen nodig. Voor aanmaak van nieuwe cellen en om alle functies goed uit te kunnen voeren.
Maar,… de hoeveelheid en aanwezige nutriënten of ingrediënten zegt echter niets over de kwaliteit van het product. Dit vergeten we in het westen vaak.

Er wordt verder nauwelijks gekeken naar het feit dat ieder mens uniek is. Dat maakt dat niet alles voor iedereen even makkelijk te verteren is. Wat niet goed verteerd wordt, wordt ongebruikt door het lichaam uitgescheiden. Alle gezonde voedingsstoffen verdwijnen dan zó het toilet in!

Unieke personen


De Traditionele Chinese Gezondheidsleer kijkt naar wat goed is voor die ene persoon, wat heeft hij/zij nodig? Volgens deze leer heeft ieder mens een eigen specifieke stofwisseling. Met als gevolg dat we niet allemaal dezelfde producten even makkelijke verteren.

Effect van voeding


De producten worden niet alleen geanalyseerd op samenstelling, maar er wordt gekeken naar wat de voeding doet bij die ene persoon.
Door bijvoorbeeld te letten op de energetische waarde. Of de voeding verwarmend of verkoelend werkt. Leert ons te voelen wat voeding met je doet en wat je lichaam aangeeft.

Op deze wijze is voeding meer dan alleen de stoffen die in de producten zitten: ook de wijze van bereiding is heel belangrijk. In deze tijd waar iedereen het erg druk heeft, wordt er vaak weinig tijd en energie gestoken in het bereiden en samenstellen van eten. Vaak kiezen we voor kant en klare maaltijden, potjes en pakjes… En qua bereiding de magnetron! Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit van de voeding.

 

Afhankelijk van uw wensen zijn er twee mogelijkheden. Een kort traject en een langer traject. Tijdens het korte traject levert u een gedetailleerde voedingslijst in  met daarin alles wat u gegeten en gedronken heeft gedurende 5 dagen.

U levert deze lijst bij mij persoonlijk in en we maken een afspraak voor een vervolg afspraak. Tijdens dat gesprek zal ik mijn advies toe lichten.

De andere mogelijkheid is een begeleidingstraject in het veranderen uw leefstijl. Hierbij komen ook eventuele lichamelijke ongemakken aanbod. Hiervoor levert u een uitgebreide en gedetailleerde voedingslijst in met daarin alles wat  u gegeten en gedronken heeft met de bereidingswijze gedurende 7 dagen. Ook er wordt een uitgebreide vragen lijst doorgesproken. Na het invullen van de vragen lijst maken we een afspraak om mijn advies door te nemen.

Wanneer u bij me kennis komt maken, drinken we samen een kopje thee of koffie. Ik hoor dan graag uw wensen.

     

Vervolg traject afhankelijk van advies en uw wensen

Consult 30 minuten € 35,00 Uw investering voor het korte traject; 5 dagen uitvoerig een dagboek bijhouden.

Advies bespreken 45 minuten € 57,50

Na 6 weken bespreken hoe het gaat 30 minuten € 35,00

Uw investering voor leefstijl begeleiding; 7 dagen uitvoerig dagboek bijhouden

Vragen lijst bespreken en invullen 90 minuten € 75,00

Advies bespreken 60 minuten € 65,00

 

U krijgt naslag werk mee om alles nog eens na te lezen. Verder ontvangt u recepten die seizoen gebonden zijn, een uitgebreide kruidenlijst en een lijst met seizoen gebonden verse producten.

© 1997 - Copyright La Pivoine | Privacyverklaring | Contact